Zapraszamy na naszą nową stronę: www.matydekontaminacyjne.pl
Kod produktu:
[HGM 152X91/30/B] Mata dekontaminacyjna antybakteryjna, 152x91 cm, wielowarstwowa, 30 ponumerowanych warstw, kolor niebieski. Opakowanie 8 sztuk.
Maty dekontaminacyjne, antybakteryjne mają zastosowanie w pomieszczeniach o podwyższonej standardach czystości, laboratoriach, szpitalach, pomieszczeniach sterylnych, Clean Room, halach produkcyjnych itp. Dzięki pokryciu klejem akrylowym ze środkiem antybakteryjnym zbierają one kurz, pył, zabrudzenia z obuwia i kółek wózków transportowych, dezynfekując je.
STICKY MAT mata dekontaminacyjna, wielowarstwowa, ANTYBAKTERYJNA:
- materiał: folia polietylenowa pokryta klejem akrylowym antybakteryjnym,
- czynnik antybakteryjny: 2-n-octyl-4-isothiazolin (OIT),
- 30 ponumerowanych warstw,
- Opakowanie: 8 mat,
- Wymiary: 152 x 91 cm,
- Dostępny kolor: niebieski.
Właściwości mat antybakteryjnych:
Acticide
® DW zastosowany w matach antybakteryjnych klejących jest biocydem o szerokim spektrum działania, służącym do usuwania bakterii i powstrzymania wzrostu grzybów.
Zgodnie ze zgłoszeniem patentowym w Japonii nr JP2016239442A, OIT wykazał rownież aktywność antywirusową:
- hamuje wzrost, zabija lub zmniejsza zakaźność między innymi takich wirusów jak: SARS, Ebola, coronawirus, rubella, influenza, RS wirus i wiele innych.
Charakterystyka chemiczna i fizyczna środka antybakteryjnego Acticide® DW:
- Skład: 2-n-octyl-4-isohiazolin (OIT),
- Wygląd: przezroczysty, żółta ciecz,
- Zapach: łagodny, charakterystyczny,
- Gęstość: 0.945 - 0.975 g/cm
3,
- OIT: 15.0 - 16.8%,
- Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w wodzie. Rozpuszczalny w większości niższych alkoholi i glikoli,
- Stabilność w stosowaniu: lekko stabilny, stabilny w zakresie pH od 3 do 10 w temperaturze 100°C.
Właściwości biobójcze:
Maty dowiodły, że po przejściu przez nie lub pchając wózek są w stanie zniszczyć bakterie, grzyby, drożdże i agar (patrz tabela poniżej), znajdujące się na podeszwach butów lub kółkach wózków.
MIC (minimalne stężenie hamujące) dla typowych organizmów psujących się jako ppm (liczba części na milion) aktywnego OIT.
Bakterie |
MIC |
Grzyby |
MIC
|
Agary |
MIC
|
Corynebacterium sp. |
12.5 |
Altermaria alternata |
1.5 |
Chlorella pyrenoidosa |
5.0 |
Escherichia coli |
62.5 |
Asperillus niger |
0.6 |
Nostoc sp. |
0.5 |
Klebsiella spec. |
125.0 |
|
|
Scenedesmus obliquus |
5.0 |
Proteus sp. |
62.5 |
Drożdże |
MIC |
|
|
Pseudomonas aeruginosa |
437.5 |
Rhodotorula rubra (yeast) |
2.5 |
|
|
Pseudomonas stutzeri |
100.0 |
Saccharomyces cerevisiae |
1.5 |
|
|
Shewanella sp. |
25.0 |
|
|
|
|
Staphylococcus aureus |
31.5 |
|
|
|
|