Mata dekontaminacyjna antybakteryjna, wymiary 115x60 cm, 30 warstw.
Zapraszamy na naszą nową stronę: www.matydekontaminacyjne.pl
Kod produktu:
[HGM 115X60/30/B] Mata dekontaminacyjna antybakteryjna, 115 x 60 cm, 30 ponumerowanych warstw, kolor niebieski.
[HGM 115X60/30/W] Mata dekontaminacyjna antybakteryjna, 115 x 60 cm, 30 ponumerowanych warstw, kolor biały.
Opis:
Maty dekontaminacyjne, antybakteryjne mają zastosowanie w pomieszczeniach o podwyższonej standardach czystości, laboratoriach, szpitalach, pomieszczeniach sterylnych, Clean Room, halach produkcyjnych itp. Dzięki pokryciu klejem akrylowym ze środkiem antybakteryjnym zbierają one kurz, pył, zabrudzenia z obuwia i kółek wózków transportowych, dezynfekując je.
STICKY MAT mata dekontaminacyjna, wielowarstwowa, ANTYBAKTERYJNA:
- Materiał: folia polietylenowa pokryta klejem akrylowym antybakteryjnym,
- Czynnik antybakteryjny: 2-n-octyl-4-isothiazolin (OIT),
- 30 ponumerowanych warstw,
- Opakowanie: 10 lub 20 mat (ilość mat w opakowaniu może ulec zmianie),
- Wymiary: 115 x 60 cm,
- Dostępne kolory - podstawowe: biały i niebieski; na zapytanie: zielony, szary, żółty i czerwony.
Właściwości mat antybakteryjnych:
Acticide® DW zastosowany w matach antybakteryjnych klejących jest biocydem o szerokim spektrum działania, służącym do usuwania bakterii i powstrzymania wzrostu grzybów.
Charakterystyka chemiczna i fizyczna środka antybakteryjnego Acticide® DW:
- Skład: 2-n-octyl-4-isohiazolin (OIT),
- Wygląd: przezroczysty, żółta ciecz,
- Zapach: łagodny, charakterystyczny,
- Gęstość: 0.945 - 0.975 g/cm3,
- OIT: 15.0 - 16.8%,
- Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w wodzie. Rozpuszczalny w większości niższych alkoholi i glikoli,
- Stabilność w stosowaniu: lekko stabilny, stabilny w zakresie pH od 3 do 10 w temperaturze 100°C.
Właściwości biobójcze:
Maty dowiodły, że po przejściu przez nie lub pchając wózek są w stanie zniszczyć bakterie, grzyby, drożdże i agar (patrz tabela poniżej), znajdujące się na podeszwach butów lub kółkach wózków. MIC (minimalne stężenie hamujące) dla typowych organizmów psujących się jako ppm (liczba części na milion) aktywnego OIT.
| Bakterie | MIC | Grzyby | MIC | Agary | MIC |
| Corynebacterium sp. | 12.5 | Altermaria alternata | 1.5 | Chlorella pyrenoidosa | 5.0 |
| Escherichia coli | 62.5 | Asperillus niger | 0.6 | Nostoc sp. | 0.5 |
| Klebsiella spec. | 125.0 | Scenedesmus obliquus | 5.0 | ||
| Proteus sp. | 62.5 | Drożdże | MIC | ||
| Pseudomonas aeruginosa | 437.5 | Rhodotorula rubra (yeast) | 2.5 | ||
| Pseudomonas stutzeri | 100.0 | Saccharomyces cerevisiae | 1.5 | ||
| Shewanella sp. | 25.0 | ||||
| Staphylococcus aureus | 31.5 |
Prezentowane zdjęcie produktu ma charakter poglądowy. Oferowany produkt może nieznacznie różnić się od prezentowanego na zdjęciu przy zachowaniu pełnej funkcjonalności produktu.